2017 m. sausio 12 d., ketvirtadienis

Kopūstų pyragas su pievagrybiais

Pagrindui:

250 g miltų;
100 g grietinės;
150 g sviesto;
1 a.š. kepimo miltelių;
Žiupsnelis druskos, cukraus.

Įdarui:

Pusė nedidelio kopūsto;
1 didesnės morkos;
Pievagrybių;
Gabalėlio sūrio;
Kiaušinio;
Druskos, pipirų;
Pieno.

Gaminimas:

Šaltą sviestą sutarkuojam, suberiam miltus sumaišytus su kepimo milteliais, sudedam grietinę ir minkom tešlą, kol gaunasi vientisa.
Tešlą bent valandą palaikom šaldytuve. Kopūstą ir morką sutarkuojam arba smulkiai supjaustom ir pakepam keptuvėje. Tešlą išklojam į kepimo formą padarydami nedidelį kraštelį. Supilam kepintus kopūstus su morkom ir apdedam pjaustytais pievagrybiais. Užpilam kiaušinio ir pieno plakiniu. Kepam 180 c° temperatūroje apie 30 minučių, tada užtarkuojam sūrio ir kepam dar 10 minučių kol sūris išsilydo ir šiek tiek paskrunda.
Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą