2017 m. sausio 4 d., trečiadienis

Churros

Churros. Paprastas, bet neprastas Ispanijos ir Pietų Amerikos desertas

Reikės:

Puodelio vandens,
Puodelio miltų,
Dviejų šaukštų aliejaus,
Pusės šaukštelio druskos,

Pusės puodelio cukraus,
Kelių šaukštų cinamono,

Aliejaus kepimui.

Gaminimas:

Puode užverdam vandenį su 2 šaukštais aliejaus. Kai užverda, išjungiam ir supilam miltus su druska. Ilgai maišom. Nors ir labai sunkiai maišosi, nepasiduodam, kol tešla gaunasi labai elastinga, nelimpa prie rankų. Paliekam atvėsti. Įkaitinam aliejų ir su konditeriniu švirkštu arba maišeliu spaudžiam tešlą tiesiai į aliejų. Verdam tol, kol paruduoja. Šiek tiek pravėsus apvoliojam cukraus ir cinamono mišinyje. Patiekiam su karštu šokoladu arba vienas. Skaniausios šviežios, pirmas kelias valandas.


Šaltinis:   Čia

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą