2017 m. sausio 26 d., ketvirtadienis

Indiškas morkų skanėstas -Gajar Ki Burfi


Ir vėl norėjau pabandyti kažką egzotiško, kažką naujo ir neįprasto. Tai štai - indiškas "pyragas" iš morkų. Skanu, saldu, lengva ;)


Ingredientai:

2 puodukai burokine tarka tarkuotų morkų
2 puodukai pieno
1/3 puoduko riebios grietinėlės
2 šaukštai sviesto
1/2 puoduko cukraus
1/2 arbatinio šaukštelio kardamono
Smulkintų anakardžių riešutų (papuošimui)

Gaminimas:

Į didelę keptuvę sudedam tarkuotas morkas, pieną ir grietinėlę. Verdame nuolat pamaišant tol, kol masė sutirštėja, tampa panaši į tešlą, o pieno nebelieka. Tai truks apie 30-40 minučių. Tuomet suberiame cukrų. Sudėjus cukrų masė vėl taps skysta. Verdame dar apie 10 minučių, kol vėl sutirštės. Nepamirštam nuolat maišyti. Tada sudedame sviestą ir kardamoną. Pakaitiname dar apie 5 minutes. Kai visa masė tampa tiršta ir vientisa, sudedame ją į stačiakampę lėkštę, palyginam kraštus ir paliekam šaldytuve porai valandų. Atvėsusį ir sustingusį desertą supjaustome gabaliukais ir papuošiame smulkintais anakardžių riešutais.
Skanaus!

Šaltinis Čia

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą